Londralıların Gözdesi: Ekmek Dondurma! Tarifi Basit, Teferruatı Az: Refika Birgül Adım Adım Yaptı

Londra’da özel bir kulüpte denediği dondurmayı evde yapmayı başaran yemek yazarı Refika Birgül, bu tarife herkes ulaşsın diyerek tüm inceliklerini anlattı. Duyduğunuzda kulağa ilginç gelen bu tarif sizi farklı bir boyuta geçiriyor. Ekmekten ne yapılabilir ki demeyin! Dondurması muhteşem bir lezzet sunuyor. İşte ekşi mayalı ekmek dondurması tarifi…

Duyduğunuzda kulağa ilginç gelen bu tarif sizi bambaşka bir yere götürecek. Evde bir miktar ekşi mayalı ekmeğiniz bulunuyorsa bu tarife mutlaka bir şans vermeniz gerekiyor. Londra’da özel bir kulüpte denediği dondurmayı evde yapmayı başaran yemek yazarı Refika Birgül, tarifin detaylarını paylaştı. İşte ekşi mayalı ekmek dondurması tarifi…

EKŞİ MAYALI EKMEK DONDURMASI

Malzemeler:

  • 400 ml süt
  • 3 dilim ekşi mayalı siyez ekmeği
  • 2 paket %35 yağlı krema (400 ml)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (150 g)
  • 4 yumurta sarısı
  • Kıtırları için,
  • 2 dilim ekşi mayalı siyez ekmeği
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

EKŞİ MAYALI EKMEK DONDURMASI YAPILIŞI

  • 5 dilim ekmeği közmatikte veya tavada kızartın. Kuruyup yer yer siyah renk alsınlar.
  • Sütü sos tenceresinde ısıtın ve içine kızarmış ekmeklerden 3 tanesini kabaca bölerek ekleyin. Süt kenarlardan kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Bu sırada, 4 yumurtanın sarısını 50 g şeker ile birlikte köpürterek çırpın.
  • Ekmek ve sütü süzgeçten ezerek geçirin. Üzerine krema, yumurta ve kalan şekeri ekleyip sos tenceresinde 80 dereceye gelene kadar sürekli çırparak ısıtın.
  • Eğer pişirirken iyi çırpamadıysanız karışımı tekrar süzgeçten geçirin ki yumurta taneleri katılaşmışsa dondurmaya karışmasın.
  • Geniş ve tercihen metal bir kaseye aktarın. Mikser ile hem soğutmak hem de köpürtmek için 2 dk çırpın.
  • Üzerini örtüp buzluğa koyun ve her yarım saatte bir çıkartıp hava aldıra aldıra çırpın.
  • Bu sırada kalan 2 ekmeği mutfak robotu veya el robotunda küçük parçalara ayırın.
  • Çelik bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını hafif kahverengileştirin. İçine ekmekleri ve 1 çorba kaşığı şekeri ekleyin. 7-8 dk ekmekler çıtırdayıncaya kadar kavurun.
  • Dondurmayı 4. veya 5. çırpmadan sonra kıtırların yarısını içine ekleyin ve öyle çırpın. Kıvam aldıktan sonra saklama kabına koyup buzlukta saklayabilirsiniz.
  • Kalan kıtırları servis ederken üzerine serpin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x
t3sttt